Abádszalók és környéke

Kedves Látogató!

 

Úgy tisztességes, ha előre figyelmeztetem: a  Tisza-tó Régió "veszélyes" környék .Hamar hatalmába keríti a szívünket.

Akár a tó lágy hullámain ringatózunk, akár a nádasokkal,apró szigetekkel szabdalt vadregényes vízi világ ezernyi csodája tárul elénk…betelni nem lehet e táj szépségeivel.

A változatos programokról nem is beszélve!

Egy kis ízelítő...:

Abádszalók 14 km2 nyílt vízfelületével a motoros vízi sportok, jet ski őrültek ,vízibanánozók  és szelek szárnyán röpdöső szörfösök fellegvára, ahol a szállóvendégek ingyenesen járhatnak nagyszabású koncertekre vagy retró bulikon mutathatják be valós vagy vélt tánctudásukat :)  

Több kiváló étterem kínál ízelítőt a helyi konyha finomságaiból,de édesszájú vendégeinknek "kötelező" a valóban hatalmas, már-már legendássá vált óriás palacsinta is.

A csúszda,a sekély vizű öblök, a sokféle vízi alkalmatosság, és a lovaglás a kedves kis pónikon a legkisebbek számára is izgalmassá teszi a nyaralást .

Tiszafüred, a Régió legnagyobb városa .Az utóbbi években épült Robin KalandSzigeten,-ahol Robin, a hód az úr-,minden korosztály próbára teheti bátorságát a falmászástól a drótkötélpályáig. www.robin-kalandpark.wlap.hu/

A Szabics Kikötő páratlan lehetőséget nyújt tudásunk bővítésére: szakvezetővel kirándulhatunk csónakon és a Tiszavirág Ártéri Sétaúton, így azonnal lesz válasz a gyakori, „Ez milyen madár volt?” kérdésre. szabicskikoto.hu/index.php

Poroszló a Tisza-tó legújabb ökoturisztikai beruházásának, az Ökocentrumnak ad helyet .A látogatók Európa legnagyobb édesvízi akváriumában gyönyörködhetnek, aranysakálok,vidrák és sok más állat életét, etetését figyelhetik meg, tanulhatnak vagy feleleveníthetnek számos ismeretet hazánk élővilágáról . www.tiszataviokocentrum.hu/hu/

Az Aranyosi Dombi Lovastanyán lovagolhatnak és megtapasztalhatják a tanyasi élet rejtelmeit. www.aranyosidomb.hu/

Berekfürdő kissé kilóg e sorból. Békés thermálparadicsom, gyógyvize messze földön híres.

Ám a szelíd külső mögött izgalmas kalandok rejlenek!A Puszta Szafari különleges lehetőségét ajánlom mindenkinek, aki irodalom órán verselemzésből soha nem remekelt, mégis érezni szeretné, mire gondolhatott költőnk, amikor ezt írta:” Lenn az alföld tengersík vidékin/Ott vagyok honn, ott az én világom;/Börtönéből szabadúlt sas lelkem,/Ha a rónák végtelenjét látom.”

Kiskörén ismerkedhetünk meg a Tisza-tó születésének egyik céljával, az Erőművel. Szakemberek segítségével megérthetjük működését, majd  hajókirándulás során saját szemünkkel láthatjuk a turbinákat, és akár zsilipelhetünk is.

Tiszacsege már a szőkén hömpölygő folyó partján található. Kellemes thermálstrandján áztathatjuk testünket, évszázados fákkal övezett kikötőjében sétálhatunk és messze földön híres Halászcsárdájában élő cigányzene mellett hódolhatunk a kulináris élvezeteknek.

Abádszalók új lehetősége aTiszavirág Tanuszoda, mely rendelkezik egy 6 pályás 25 méter hosszú, 2,0 m mély, 28 C-os uszodával, valamint a gyerekeknek egy 60-80 cm mély, kb 32 C-os kisebb medencével. A szomszédságában lévő artézi melegvizes strandunk pedig az uszoda és a 100 méterre lévő Tisza-tó strand mellett 3. altarnatívaként nyújt kellemes kikapcsolódási lehetőséget Kedves Vendégeinknek. Akik elmondhatják: Igen, Abádszalókon valóban élmény a nyár!

 

 

Mi mindehhez biztosítjuk a legfontosabbat: a szállást, a kiindulópontot, a bázist a felfedezéshez!